Godina dana “Pravde za Davida”: Tražimo istinu i pravdu

Društvo

Članovi grupe „Pravda za Davida“ danas su prikazali snimke sa pres konferencije Policijske uprave Banjaluka povodom smrti Davida Dragičevića (21) s namjerom da ukažu na kontradiktorne izjave onih koji su učestovali u istrazi ovog slučaja.

 

Na prvom dijelu konferencije prikazani su snimci na kojima su izjave ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, patologa Željka Karana, bivšeg načelnika Uprave za organizovani kriminal Darka Ilića i glavnog banjalučkog tužioca Želimira Lepira.

 

Ozren Perduv pročitao je saopštenje grupe i rekao da su planirali okupiti na trgu, al im nije dozvoljeno.

 

– Danas je tačno godinu dana od sramotne konferencija i od dana kada su se građani okupili na trgu. Godišnjica je i od nastanka grupe „Pravda za Davida“ i tražimo samo pravdu i istinu – istakao je Perduv.

 

– Glavni tužilac rekao je pred nekoliko naših članova da mu je bilo sumnjivo što policija traži što prije da se riješi slučaj i da David nije opljačkao kuću – istakao je Perduv.

 

 

Ozren je iznio nekoliko činjenica koje su rekli nadležni na konferenciji, a za koje je dokazano da nisu istine.

 

– Zaključujemo da je policija iznad tužilaštva i to nije normalno. Ko će odgovarati za namjerno izrečene laži, do kada ćemo čekati? Umjesto izvinjenja porodici, oni su dobili lisice na ruku. Zabranjeno nam je da govorimo Pravda za Davida – istakao je Perduv.

 

Dodao je da neće odustati od borbe i da idu do kraja.

 

On je prokomentarisao sve navode sa konferencije policije i rekao da su htjeli kriminlizovati žrtvu i zaključiti slučaj.

 

Dragan Dabić je rekao da im je u danas zabranjeno okupljanje, ali da uprkos svemu nastavljamo borbu.

 

 

– Davor je dokazao da njegov sin nije bio ni narkoman, ni lopov ni samoubica – istakao je Dabić.

 

On je istakao da se danas policajci stide uniforme.

 

Dabić je rekao da se ograđuju od pojedinih političara koji su stajali uz Davida samo da bi bili viđeni, a kada su prošli izbori više nisu dolazili.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *