POPUSTILI ŽIVCI
Izetbegović: Huso Ćesir je napao kameru, nije napao kamermana!

Društvo

Huso Ćesir napao je kameru, nije napao kamermana, izjavio je danas lider SDA Bakir Izetbegović, povodom napada predsjednika Opštinskog odbora SDA Novi Grad, Huse Ćesira, na fotografa Žurnala Adija Kebu.

 

– Naravno, osudit ćemo svaki vid nasilja. Huso Ćesir je napao kameru, a ne kamermana. Svi su se digli da ga osude, utrkuju se da čovjeka isključimo iz stranke. Njega odavno napadaju. Kad takvog jednog novinara, koji zadire u tuđu privatnost i pravi probleme ljudima u životu, a dobro znate koliko takvi prave problema, isključe iz Udruženja novinara, onda ćemo i mi Husu Ćesira. On je dobar SDA-ovac, dobar borac. Popustili su mu živci i uradio je nešto što nije trebao, rekao je Izetbegović o napadu koji se desio prije dva dana.

 

Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu u četvrtak, dok je bio na radnom zadatku i fotografisao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast.

 

 

Fotograf se u tom momentu nalazio na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

 

Čitav napad fotograf je uspio je zabilježiti na kameri. Ćesir je prijetio Adiju Kebi da će mu razbiti kameru. Iako ga je fotograf upozoravao da se nalazi na javnoj površini, na radnom zadatku, Ćesir je nastavio grubo da nasrće i pokušavao oteti kameru. U jednom momentu prišao je i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je istrgnuo kameru fotografu Žurnala Adiju Kebi.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *