Milion maraka za izgradnju vrtića u Banjaluci

Društvo

U Banjaluci postoji velika potreba za novim vrtićima u više naselja, a jedno od njih je i Starčevica, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Gradskim budžetom za 2017. godinu, za izgradnju predškolskih ustanova predviđeno je milion maraka.

– Uskoro ćemo predložiti usmjeravanje novca za vrtiće na konkretne lokacije. Imamo više varijanti: projekti novih objekata su pripremljeni, na primer u Lazarevu, gdje treba procijeniti kolika je vrijednost izgradnje kompletnog objekta, a koliko bi koštalo proširenje postojećeg vrtića- navodi Radojičić.

Gradonačenik je ranije predlagao da se neiskorišćene, slobodne učionice u gradskim i seoskim osnovnim školama preurede u vrtiće.

– To je daleko jeftnije i racionalnije, jer je lakše preurediti učionice, nego graditi novi objekat i to će nam biti prioritet broj dva- kaže gradonačelnik.

Najavio je i novi projekat, o čijoj realizaciji se razgovara sa Odjeljenjem za prostorno planiranje i drugim gradskim odjeljenjima.

– Riječ je o izgradnji novih stambeno-poslovnih objekata na lokacijama gdje je gradsko građevinsko zemljište i gdje su planirane neke od javnih ustanova. Radimo zajedno u javno-privatnom partnerstvu na tome da se gradi tako da u prizemlju bude smješten vrtić, ambulanta i prostorije mjesne zajednice, a iznad stambeno-poslovni objekti- pojasnio je gradonačelnik.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *