Sajber bezbjednost u poslovanju nije više samo jedna od opcija

Društvo

Kompanija “Sector Security”, kao vodeća kompanija na polju bezbjednosti i fizičko – tehničke zaštite u BiH, uočila je da brojni poslovni subjekti nisu upoznati sa novim vidom kriminaliteta – sajber kriminalitetom, koji postaje sve izraženiji.

 

To je bio povod da organizuje stručnu konferenciju s ciljem da se prikažu stručna dostignuća u oblasti zaštite sajber prostora, kao i mogućnosti njihove primjene u praksi od strane javnog i privatnog sektora i fizičkih subjekata.

 

Stručni tim Sector Security je na konferenciji ukazao na opasnosti, izazove i prijetnje koje po privatnu i javnu bezbjednost nosi sajber kriminal, kao i na oblike zaštite koji se mogu primijeniti.

 

Na konferenciji su govorili istraživači, naučnici i praktičari sa vodećim međunarodnim iskustvom u prepoznavanju sajber opasnosti i ugrožavanja bezbjednosti, kao i predstaviti načine prevencije i suprostavljanja prijetnjama.

 

Prof. dr Nenad Putnik

 

Profesor beogradskog Fakulteta bezbjednosti dr Nenad Putnik ističe da je konferencija “Privatna bezbjednost u sajber prostoru” značajna manifestacija regionalnog karaktera, na kojoj su tematizovana pitanja međuzavisnosti koje postoje između sajber prostora, korporativne bezbjednosti i privatne bezbjednosti.

 

-Uveren sam da su zaključci konferencije doprineli boljem razumevanju problema sajber bezbednosti i zaštite korporativnih podataka, kao i podataka o ličnosti, te mesta i uloge privatne bezbednosti u ovim aktivnostima, rekao je Putnik.

 

Predrag Puharić

 

Predrag Puharić, dugogodišnji saradnik na Fakultetu za kriminalistiku Univerziteta u Sarajevu, kriminologiju i sigurnosne studije i konsultant iz oblasti sajber kriminaliteta i bezbjednosti, ističe da sajber bezbjednost u savremenom svijetu i poslovanju nije više samo jedna od opcija.

 

– Bez obzira na industrijski sektor ili veličinu kompanije, prije ili kasnije svi smo hakerska meta. Kiber kriminalci ne diskriminiraju kada se radi o iskorištavanju ranjivosti i praznina. Imajući u vidu količinu podataka koji se o nama nalaze u digitalnom obliku, te sveokupnoj digitalnoj transformaciji društva i ekonomije kiber bezbjednost mora biti u samom vrhu prioriteta, rekao je Puharić.

 

 

Sector Security kao odgovorna i inovativna kompanija, radi aktivno na prevenciji i rješavanju problematike koju nose sajber prijetnje.

 

– Mi želimo da ponudom naše usluge, koja obuhvata bezbejdnosnu analitiku i bezbjednosnu kulturu stvorimo kvalitetan bezbjednosni ambijent, u kome će naši sadašnji i budući klijenti stvarati nove vrijednosti bez bojazni da će im neko ugroziti poslovanje, materijalna dobra ili živote klijenata, istakao je Željko Zorić, Direktor fizičkog obezbjeđenja kompanije Sector Security.

 

Konferenciji su prisustvovali predstavnici javnih institucija, domaćih i stranih kompanija, diplomatskog kora, akademske javnosti i medija.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *