Građevinski placevi po povoljnim uslovima mladim bračnim parovima

Društvo

Opština Srbac je pod povoljnim uslovima ponudila placeve mladim bračnim parovima na tri lokacije. Ukupna površina je 15-ak dunuma.

 

U Srpcu je za mlade rezervisano 6 placeva prosječne površine 500 kvadrata, u Glamočanima 3 placa po nešto više od 1.000 kvadrata, a u Sitnešima 8 placeva, takođe prosječne površine od 1.000 kvadrata.

 

– Svrha ove odluke je konkretnije provođenje mjera pronatalitetne politike. U ovom slučaju radi se o izgradnji stambenih ili stambeno-poslovnih objekata – naveli su opštinskoj upravi u Srpcu.

 

Za navedene placeve konkurisati mogu mladi bračni parovi do 35 godina starosti, koji imaju prebivalište u Srpcu od najmanje godinu dana, da nisu vlasnici ili suvlasnici drugih stambenih objekata u Republici Srpskoj i da su izmirili sve obaveze prema opštini Srbac.

 

Prodaja je putem javnog nadmetanja, a početna cijena placeva u Srpcu je 10 KM po kvadratu. U Glamočanima i Sitnešima je znatno jeftinije; početna cijena u ovim mjestima je 2 KM po kvadratu.

 

Za mlade bračne parove koji ispunjavaju uslove iz oglasa Opština Srbac će kupovinu neizgrađenog građevinskog zemljišta subvencionisati u visini do 2.000 KM.

 

Opština je odlukom uslovila buduće vlasnike placeva da u roku od 18 mjeseci od potpisivanja ugovora moraju pribaviti urbanističko-građevinsku dokumentaciju, u roku od dvije godine početi, a najduže za 5 godina završiti gradnju.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *