ReStart pred OHR dovodi konja na potkivanje

Društvo

Članovi nevladine organizacije „ReStart“ sutra će pred zgradu Kancelarije visokog predstavnika dovesti konja kojeg će tu i potkovati, a zatim će se uputiti pred zgradu državnih pravosudnih institucija gdje je i sjedište Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS), potvrdio je Stefan Blagić, predsjednik “ReStarta”.

 

Blagić je pojasnio da će to biti njihov odgovor na aferu koja proteklih dana potresa bh. pravosuđe u kojoj je učestvovao i predsjednik VSTS Milan Tegeltija.

 

Privrednik iz Velike Kladuše Nermin Alešević snimio je kako inspektoru Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Marku Pandži daje novac, dok mu Pandža na tom snimku govori da će tim novcem „potkovati“ predsjednika VSTS Tegeltiju, kako bi ubrzao proces koji u Tužilaštvu Kantona Sarajevo stoji već više od dvije godine, a koji je Alešević pokrenuo protiv više lica iz BiH, računajući i visokorangirane političare.

 

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet u slučaju Milan Tegeltija koji je saslušan kao svjedok. Kancelarija disciplinskog tužioca podnijela je disciplinsku tužbu protiv Tegeltije i zatraženo je privremeno udaljenje s funkcije. Prvostepena disciplinska komisija VSTS odbila je te prijedloge.

 

U Tužilaštvu BiH juče je saslušan i inspektor SIPA Marko Pandža.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *