Duže radno vrijeme isključivo uz zahtjev

Društvo

Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka, koju je Skupština grada donijela na 5. sjednici održanoj 26. decembra prošle godine, svi ugostiteljski objekti, osim onih koji su smješteni u stambenim zgradama kolektivnog stanovanja, mogu raditi duže, ali uz zahtjev koji se podnosi Odjeljenju za privredu i na koji se plaća taksa.

– Produženo radno vrijeme može se dobiti za vremenski period od jednog do šest mjeseci i u skladu s tim se i plaća taksa. Po isteku rješenja o produženom radnom vremenu, ugostitelj može podnijeti novi zahtjev ukoliko se za vrijeme rada u produženom radnom vremenu pridržavao svih kriterijuma koji su utvrđeni odlukom. Ukoliko se utvrdi da se nije pridržavao zadatih kriterijumja, taj ugostitelj ne može podnositi novi zahtjev za produženo radno vrijeme u narednih šest mjeseci – navodi se, između ostalog, u izmjenama i dopunama navedene odluke.

Takođe, i ugostiteljski objekti koji organizuju prigodne svečanosti – svadbe, maturske zabave, jubilarne proslave, rođendane i druge slične događaje zatvorenog tipa, mogu zatražiti duže radno vrijeme (prigodno radno vrijeme) samo za taj dan kada se proslave održavaju, i to najviše jednom sedmično.

Za ugostiteljske objekte, koji budu ispunjavali propisane kriterijume, utvrđuje se posebno produženo radno vrijeme, na sljedeći način:

• restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće:
– od 07.00 do 01.00 čas, radnim danima;
– od 07.00 do 02.00 časa, vikendom (petak i subota).
• restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće iz tačke 1 ovog člana, kojima je dodijeljen znak kvaliteta „Zlatna kašika“:
– od 07.00 do 02.00 časa, radnim danima;
– od 07.00 do 03.00 časa, vikendom (petak i subota).
• noćni klubovi (disko – barovi, disko – klubovi/diskoteke i noćni barovi):
– od 19.00 do 04.00 časa, radnim danima;
– od 19.00 do 05.00 časova, vikendom (petak i subota).
• saloni za posebne prilike:
– od 07.00 do 04.00 časa.

Zaključkom gradonačelnika, od 15. decembra 2016. do 15. januara 2017. godine, ugostiteljski objekti su, zbog praznika, mogli raditi duže, a od 16. januara, kao što je navedeno, radno vrijeme ugostiteljskih objekata propisano je važećom odlukom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *