Sindikalci istupili iz Kriznog odbora Aluminija

Društvo

Krizni odbor Aluminija d.d. Mostar, posebno tijelo formirano nakon isključenja struje i gašenja kompanije, napustili su predstavnici sindikata.

 

Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih Aluminija, za Klix.ba kaže kako je to odluka nakon posljednjeg sastanka, a sve u kontekstu da sindikati nisu upravljačko tijelo i ne treba da supotpisuju njegove odluke Kriznog štaba.

 

“Kad smo mi prije ko zna koliko tražili da prisustvujemo sjednicama Nadzornog odbora i budemo dio odluka o budućnosti Aluminija, nisu nas željeli, a sada nas pozivaju. Zna se ko upravlja društvom, mi se borimo za prava radnika”, kazao je Biokšić.

 

Dodaje kako se jasno zna šta je predmet djelovanja sindikata i da se oni vide u tom segmentu Aluminija.

 

“Svaku odluku u interesu fabrike i njenog nastavka rada koju donesu nadzorni odbor i uprava mi ćemo podržati, ali legitimni predstavnici sindikata više nisu dio kriznog odbora”, zaključio je Biokšić.

 

Krizni odbor formiran je poslije gašenja struje i potpune obustave proizvodnje, a činili su ga predsjednik HNS-a Dragan Čović, federalna ministrica finansija Jelka Milićević, članovi Nadzornog odbora Aluminija, uprava kompanije i predstavnici sindikata.

 

Klix

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *