Radojičić u Novom Sadu: Banjaluka se nominuje za evropsku prestonicu mladih i kulture

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas u Novom Sadu sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem o unapređenju saradnje dva grada i eventualnoj kandidaturi Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, gradonačelnik Radojičić izrazio je posebno interesovanje za proces kandidovanja za Evropsku prijestonicu kulture, koja je najveći evropski događaj iz te oblasti, s obzirom na to da se Novi Sad, u oštroj konkurenciji, prošle godine izborio da 2019. godine bude Evropska prestonica mladih, a 2021. godine i Evropska prestonica kulture, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Gradonačelnik Radojičić naglasio je da je Banjaluka posebno zainteresovana za obje nominacije, imajući u vidu da se u jesen ove godine mogu podnositi kandidature za organizaciju ovog događaja za 2014. godinu.

-Gradonačelnik Vučević nam je stavio na raspolaganje sve kapacitete tamošnje administracije kako bi nam pomogli, ukoliko i donesemo zvaničnu odluku o kandidaturi za organizaciju ovog događaja – kazao je Radojičić.

On je naglasio da je, u isto vrijeme, razgovarano o ponudi iz Novog Sada da se iduće godine u Banjaluci organizuje manifestacija, slična muzičkom festivalu „Egzit“, po kojem je Novi Sad Sad prepoznat u evropskim i svjetskim okvirima.

U okviru tih nastojanja, gradonačelnik Radojičić sinoć je u Novom Sadu razgovarao i sa organizatorima festivala „Egzit“ o mogućnostima saradnje u smislu pokretanja slične manifestacije i u gradu na Vrbasu.

Gradonačelnik Radojičić, koji boravi u Novom Sadu povodom Dana tog grada – pozvao je Vučevića u uzvratnu posjetu Banjaluci 22. aprila, na Dan grada Banjaluke, te prenio spremnost za unapređenje međusobne saradnje u svim oblastima djelovanja gradskih administracija.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *