Kako se Vuk Jeremić izblamirao u Trsteniku (VIDEO)

Region

Tokom jednog od političkih skupova Vuka Jeremića u okviru priprema za predsjedničku kampanju, u Trsteniku, dogodio se manji incident koji je ostao nezabilježen u medijima.

Naime, Predrag Vučetić, radnik MUP-a Srbije iz Trstenika, postavio je Vuku Jeremiću nekoliko nezgodnih pitanja na koja Jeremić nije umio da generiše logičan odgovor, pa su u pomoć priskočili statisti.

Vučetić je Jeremića prvo pitao:

“Da li se slažete sa mnom kada kažem da u Srbiji postoje mnogi političari koji sjede na dvije stolice i da odsustvo jasnog državnog stava, kada su u pitanju nacionalni interesu, mogu da nanesu više štete nego koristi našoj zemlji.”

Jeremić je samo rekao “da”, ali nije shvatio da ga je Vučetić nasamario jer je mislio na Jeremića kada je govorio o političarima koji sjede na dvije fotelje.

On je Jeremiću zatim postavio pitanje o tome “kakav je njegov komentar kada se ministar spoljnih poslova Srbije javno izvinjava Amerikancima zbog svoje anti-američke retorike, pravdajući to izbornom kampanjom. Zatim, kada isti taj ministar zastupa stav da Srbija treba da postane punopravna članica NATO alijanse” i da se odrekne pravnog poretka na Kosovu.

Vučetić je mislio na Jeremića kada je spomenuo “ministra spoljnih poslova”. Govorio je na osnovu diplomatskih depeša koje su objavljene na Vikiliksu, a koje pokazuju da je Jeremić u Srbiji i Americi igrao dvoličnu igru na štetu Srbije.

Jeremić nije mogao odmah da se snađe, pa je Vučetića pitao na kog ministra misli. On mu je odgovorio da misli na čovjeka koji je bio ministar 2007. godine.

{youtube}wVJIWJ285xQ{/youtube}

Jeremić je rekao da je on tada bio ministar i dodao da je to sve “laž”.

Vučetić je zatim ponovio da to sve piše u zvaničnim depešama američke ambasade i ponudio Jeremiću da mu dostavi dokumenta.

Jeremić je sve vrijeme stajao skrštenih ruku (odbrambeni stav i znak da mu je bilo neprijatno) i prepotentno mu odgovorio:

“Ništa to nije tačno.”

Vučetić je opet ponovio da su to zvanična dokumenta. Jeremić je pobjegao, dok je publika na čoveka vikala i aplauzom ga spriječila da nastavi da govori.

Vučetić je najavio da će se i sam kandidovati za predsjednika Srbije.

Jeremić ima statiste

Kako je Teleprompteru nezvanično rečeno od izvora iz Jeremićevog izbornog štaba, na svim skupovima se nalaze statisti, a ne samo obični spontano okupljeni građani.

Po pravilu jedan od tih statista dobije mikrofon na kraju govora i Jeremiću postavlja namještena i unaprijed pripremljena pitanja. Ta pitanja Jeremić zatim promoviše preko Fejsbuk reklama kao stavove razočaranih građana.

Teleprompter.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *