Banjaluka danas najtopliji grad u BiH

Društvo

Banjaluka sa plus 15 stepeni Celzijusovih danas NAJTOPLIJI GRAD U BIH! Nagla promena vremena napunila ulice i kafiće

Nakon celog januara kojeg su obeležile izrazito niske temeprature koje su sezale i do 20 podeoka ispod nule prvi dani februara su doneli naglu promenu i veliko iznenađenje.

Banjaluka je danas sa 15 stepeni Celzijusovih, koliko je izmereno u 13 časova, i zvanično bila najtopliji grad u BiH. U gradu je izmereno čak 5 stepena više nego u Trebinju, koje tokom godine gotovo uvek drži tron najviših temperatura u Srpskoj.

Temperature su iz minusa naglo skočile u plus su odmah izmamile Banjalučane koji su izašli na ulice i sa radošću napunili bašte kafića baš kao da već stiglo počelo proleće.

Građani su radošću dočekali dolazak lepšeg vremena, a čini se da su u kućama ostali samo oni koji osećaju hronične tegobe zbog nagle vremenske promene.

Temperatura vazduha u BiH u 13 časova: Bjelašnica minus jedan, Gacko, Čemerno i Kupres tri, Kalinovik i Nevesinje pet, Bileća, Ivan-sedlo i Sokolac šest, Rudo i Han Pijesak sedam, Foča, Mrakovica, Višegrad, Livno i Prijedor osam, Srbac i Sanski Most devet, Mrkonjić Grad, Mostar i Trebinje 10, Bijeljina, Bugojno, Drvar, Sarajevo, Zenica, Zvornik i Čapljina 11 stepeni Celzijusovih.

U Ribniku, Šipovu, Jajcu i Tuzli danas u 13.00 časova izmjereno je 12 stepeni, Doboju, Gradačcu, Neumu i Srebrenici 13, Bihaću 14 i Banjaluci 15 stepeni Celzijusovih.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *