Hodovića ubili dileri zbog dugova za drogu?

Hronika

U sarajevskom naselju Alipašino Polje na Trgu međunarodnog prijateljstva juče oko 18.30 ubijen je Damir Hodović (38) iz Sarajeva.

Zbog sumnje da su počinili ovo ubistvo uhapšeni su Fuad Pitić i Ismar Halilović. Kako saznaje Avaz.ba uhapšena je još jedna osoba zbog sumnje da je pomogla Pitiću i Haliloviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Naime, kako „EuroBlic“ nezvanično saznaje, hladnokrvno ubistvo Hodovića navodno je povezana sa narko biznisom.

Prema riječima dobro upućenih u ovaj slučaj, Hodović je izvjesno vrijeme prodavao drogu za Pitića i Halilovića koju su mu bili glavni dobavljači.

U srijedu naveče, njih trojica su se, vjerovatno sastali nedaleko od NLB banke, jer su, navodno, od ubijenog očekivali isplatu novca od prodate robe. Nije poznato da li im je ubijeni i koliko novca dugovao. Ipak, nakon verbalne svađe vjerovatno su potegnuli oružje, a Hodović im je pokušao pobjeći. Ubrzo su ga stigli, te je jedan od njih, navodno, Pitić, pucao Hodoviću u grudi, a Halilović ga je ubo nožem, nakon čega je Hodovoć pao mrtav.

Ono što je takođe zanimljivo u cijeloj ovoj priči jeste činjenica da je Halilović nakon ubistva, sinoć u 23.44, iznad slike na svome Fejsbuk profilu napisao: “Možda gazim put krvav al’ ga gazim kao prvak”. Prije toga, tačnije u u 23.15 Halilović je na Fejsbuku objavio još jednu fotografiju.

Podsjećamo, policija je sinoć oko 18.30 obaviještena da se na Trgu međunarodnog prijateljstva do broja 16 nalazi tijelo muškarca koji ne daje znakove života. Hodovića je neko od prolaznika pronašao kako leži na ulici, te je odmah o tome obavijestio policiju i Hitnu pomoć.

Hodović je imao povrede grudnog koša. Iako je Hitna pomoć ubrzo stigla, ljekari su samo mogli konstatovati smrt.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *