Kolovozi mokri i klizavi, oprez u vožnji

Društvo

Zbog slabog snijega u višim i susnježice u nižim predjelima, saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U toku je izgradnja vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj (dionica Banjaluka-Prnjavor), zbog čega je petlja “Mahovljani” zatvorena za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju “Aleksandrovac”.

Izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Zbog izlaska mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćanja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćanja u trajanju od pet do 15 minuta.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, i putu R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, vozila zbog aktiviranog klizišta saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

U FBiH vozila saobraćaju po mokrom i mjestimično zasnježenom kolovozu.

Ugaženog snijega ima na planinskim prevojima Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), Lanište (Ključ-Bosanski Petrovac), Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), kao i na dionici Gorjevac-Ripač.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *