Banjaluka: Moguća izgradnja pasarele prema Pobrđu

Društvo

Zbog gužvi na banjalučkom Zapadnom tranzitu, na potezu od kružnog toka prema restoranu „Alas“, razmatra se mogućnost izgradnje pasarele u Omladinskoj ulici, kod ukrštanja sa Ulicom Braće Mažar i majke Marije, na skretanju u pravcu Novog groblja u naselju Pobrđe.

 

Prema navodima odgovornih iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u toku je analiza koja bi trebalo da pokaže da li bi gradnja pasarele adekvatno riješila česta zagušenja u saobraćaju i problem sa prelazom pješaka na ovoj lokaciji.

 

Nakon provedene analize, koja uključuje prostorne mogućnosti i eventualne imovinsko-pravne odnose, donijeće se i konačna odluka o mogućnosti ove investicije.

 

– Semafor koji je ranije postavljen u zoni ukrštanja tranzita sa Ulicom Braće Mažar i majke Marije kod restorana „Alas“, a koji funkcioniše na principu pješačkog semafora sa tasterom za najavu prelaska pješaka preko saobraćajnice, u pojedinim dijelovima dana dovodi do gužvi sve do kružnog toka kod Gimnazije – naglašavaju u Odjeljenju.

 

Uskoro će biti raspisana javna nabavka za izradu idejnog rješenja i urbanističko tehničkih uslova za denivelisani prelaz, poslije čega će biti poznato da li će se ići u realizaciju ovog projekta.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *