Banksteri otimaju stanove kupljene na kredit u švicarcima

Društvo

Neviđena pljačka i udruženi kriminalni poduhvat odvija se od Nove godine pa sve do danas, tvrdi Kemal Duraković, predsednik Udruženja korisnika u švajcarskim francima.

Naime, kako je na Fejsbuku napisao Duraković, ali i potvrdio za Avaz.ba, trenutno se vrši udruženi kriminalni poduhvat sa jedne strane (HETA i Hipo banke) i švercera nekretninama udruženim sa advokatima i mafijom u BiH s druge strane.

Duraković je napisao kako je bračnom paru Mlađenu i Almi Kuvač iz Sarajeva nanesena velika nepravda i kriminal.

– Stariji bračni par, Mlađen i Alma Kuvač, iz Sarajeva je kupio stan za 140.000 KM od kredita iskazanog u nikad viđenoj CHF valuti – švajcarski franak. Plaćali su koliko su mogli za taj stan, a onda pre par dana se na vratima njihovog stana pojavio izvesni “kupac-švercer” Adnan Pezo koji je kupio stan Mlađena i Alme Kuvac za 49.300 KM, te im dao rok do srede da se isele iz svog stana. Još im je dao dva rešenja kojim je kupio njihov stan za 49.300 KM i na istog se i uknjižio – napisao je Duraković.

Dalje je naglasio kako se bračni par nakon ovog šoka onesvestio, a da se Mlađenu još uvek lekari bore za život. Naglasio je da je ovaj bračni par doveden do svršenog čina.

– Nikada ih sud nije pozvao, niti obavestio o prodaji. Niti ih je Hipo banka ili sada Adiko obavestila, ali niti nelegalno društvo Heta. Baš niko, dok im švercer nekretnina povezan sa, verovatno nedavno uhapšenim u aferi “Reket” nije pozvonio na vrata i dao rok da se isele kako im je rekao “iz njegovog stana” i da je rok do srede – istakao je Duraković, piše Avaz.

Duraković: Ovo je žalosno

Za portal Avaz.ba Duraković je kazao kako je ovakva situacija žalosna, jer je od Nove godine bilo na desetine sličnih slučajeva.

– Žalosno je jer naši zastupnici u Federalnom parlamentu ne čine ništa da se ovakva situacija reši. Imamo nacrt zakona, a parlamentarci šute. Ne znam zaista zbog čega otežu – rekao je Duraković.

On je takođe na kraju kazao kako Hipo banka pokazuje dve strane, jednu za javnost, a drugim pljačka žirante do zadnjeg pfeniga.

avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *