Kolovozi mokri, savjetuje se pojačan oprez

Društvo

U Republici Srpskoj na većini puteva saobraćaj se odvija po pretežno mokrim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama magistralnih puteva Gradiška-Kozarska Dubica, na dijelu Gradiška-Čatrnja i Bijeljina-Ugljevik, zbog radova, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog deminiranja, na snazi je privremena obustava saobraćaja na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj, u blizini naselja Rječica Donja, svakim danom od 7.00 do 16.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

I na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode, zbog deminiranja, saobraćaj se od 8.00 do 16.00 časova obustavlja na 30, a propušta 10 minuta.

Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub na snazi su povremene obustave saobraćaja, do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH jutros se na većini puteva saobraćaj odvija sporije zbog nestabilnih vremenskih prilika. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a u višim predjelima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle.

Zbog novih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Poseban oprez neophodan je na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Povremena duža zadržavanja tokom dana moguća su na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog radova koji još traju na području Hrvatske.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na području Crne Gore svaki dan na magistralnom putu Ilino Brdo-Vilusi na snazi je potpuna obustava saobraćaja od 9.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Van ovih termina saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično. Ovakav režim saobraćaja biće aktuelan do 1.juna.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *