Sunčano sa temperaturom do 22 stepena

Društvo

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. U unutrašnjosti BiH moguće je i malo oblaka.

Prije podne, nešto više oblaka očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U noći vjetar u skretanju na jugo.

Jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stepena.
Ponedjeljak
Ponedjeljak u BiH pretežno sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana umjeren razvoj oblačnosti, ponegdje u višim područjima može biti i kratkotrajni pljusak.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 stepena.

Utorak
U utorak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će u drugoj polovini dana u donijeti kišu. Poslije podne i krajem dana, u centralnim i istočnim područjima, uz kišu, pojačan vjetar, moguća je i pojava grada.

Na planinama sa susnježicom ili slabim snijegom. Vjetar, u jutarnjim satima, slab južnog i jugozapadnog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 6 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stepena. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperatura vazduha.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *