Menadžment RTRS-a odlučuje ko može da se liječi a ko ne!?

Društvo

Radio-televizija Republike Srpske grca u dugovima, radnicima se ne uplaćuju doprinosi za PIO i zdravstveno osiguranje zbog čega mnogi ne mogu da se liječe bez posebnog dogovora između menadžmenta RTRS i FZO RS.

Ovih dana je 92 radnika RTRS zatražilo u Fondu zdravstvenog osiguranja RS da im se ovjere zdravstvene knjižice, ali su ih odbili zbog velikog duga ove medijske kuće.

Vrhunac moralnog potonuća, kao nastavak onog finansijskog, dogodio se u srijedu. Naime, menadžment RTRS je taj koji treba da odredi kome će biti ovjerena knjižica, jer ne mogu obezbijediti dovoljno novca za uplatu i oovjeravanje knjižica za svih 92 radnika!

Izvori Istinito navode da su direktorica Direkcije RTRS Dijana Kusturić i zamjenik generalnog direktora Srđan Džajić u srijedu saslušavali radnike kojima je neophodno liječenje, za šta su potrebne i ovjerene knjižice.

Prema evidenciji Poreske uprave RS, JP RTRS duguje po osnovu poreza i doprinosa 5.603.557,99 KM.

Ukupna dugovanja RTRS, o čemu podatke menadžment na čelu sa Draškom Milinovićem krije kao zmija noge, iznose najmanje 15 miliona KM, a po nekim informacijama prelaze i 20 miliona.

U pokušaju da smanji troškove, menadžent RTRS je krajem prošle godine otpustio 50 radnika, mahom honoraraca, ali to nije u značajnijoj mjeri nije uticalo na sređivanje finansijskog haosa.

Grupa radnika RTRS je nedavno u pismu poslanicima Narodne skupštine RS navela da je RTRS u nevjerovatnoj finansijskoj krizi kakva se ne pamti u 25 godina postojanja i da je uprkos tome raspisan tender za nabavku 35 novih auta, za 1,9 miliona KM.

Radnici su optužili menadžment i Upravni odbor RTRS da su ovo javno preduzeće doveli na ivicu propasti navodeći da dugovanja RTRS prema dobavljačima iznose oko 10 miliona KM.

Generalnog direktora Draška Milinovića smatraju najodgovornijim i optužuju ga za nepotizam, neznanje i podaništvo vladajućem SNSD i njegovom lideru Miloradu Dodiku.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *