Banjaluka: Medicinari otvorili dane mladosti i ljepote

Društvo

Učenici Medicinske škole prvi su ove godine proslavili maturu, a svečanim defileom u četvrtak naveče otvorili su dane posvećene banjalučkoj mladosti i ljepoti.

Nasmijanih i razdraganih lica, u elegantnom izdanju kao nikad do tada, 250 maturanata defilovalo je centrom grada do hotela “Bosna”, gdje je proslavljen kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Brojni roditelji, rodbina, prijatelji, đaci drugih škola i znatiželjni prolaznici formirali su živu rijeku koja se slila na Trg Krajine, gdje su se okupili maturanti. Blicevi fotoaparata nisu prestajali da sijevaju. Imalo se šta i zabilježiti, a blještavilu svečanih toaleta i odijela jedino su parirala nasmijana lica uzbuđenih učenika.

– Osjećaj je neopisiv. Svi smo svjesni da se sa maturom završava jedna etapa bezbrižnog odrastanja. Ipak, nema mjesta za tugu, iako se rastajemo, čitav život je pred nama, a velika školska drugarstva nastaviće se i ubuduće – rekla je farmaceutski tehničar Teodora Knežević.

Maturant opšteg smjera Medicinske škole Aleksandar Krajinović u prvi plan je, pored sreće zbog proslave mature, istakao i to da će nastaviti školovanje na Medicinskom fakultetu.

– Matura je kruna đačkih dana i neizbježno je da se osjećamo uzbuđeno i srećno. Školu ću definitivno pamtiti po drugarstvu, ali i stečenom znanju, koje je dobra osnova za dalje školovanje – rekao je Krajinović.

Baka jednog od maturanata Mara Simić rekla je da joj je srce ispunjeno jer joj je unuk završio srednju školu.

– Ne mogu da opišem koliko sam srećna. Moje kćerke su završavale školu pred početak rata, tako da nisam imala priliku da prisustvujem ovako lijepom događaju. Drago mi je što mi je to moj mezimac omogućio – rekla je ponosna baka Mara.

Trubači su dopratili maturante do hotela “Bosna”, gdje je slavlje trajalo do ranih jutarnjih sati.

Odjeljenje odlikaša

Razrednik farmaceutskih tehničara i profesor hemije u Medicinskoj školi Luka Paštar kaže da će mu nedostajati njegovo odjeljenje.

– To su bila posebni đaci, jedni od najboljih u čitavoj školi. U odjeljenju od 31 učenika bilo je 25 odlikaša, a devet njih su imali sve petice – rekao je Paštar.

 

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *