Crnadak: Dodik i njegova vlast su najveća nesreća

Politika

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak najavio je da će u narednim sedmicama u budžet Republike Srpske biti uplaćeno 60 miliona KM sredstava od ruskog klirinškog duga prema BiH, koji ukupno iznosi 120 miliona američkih dolara.

-Deset godina SNSD je bio vlast i postavlja se pitanje zašto Radmanović, Dodik i Špririć nisu to potpisali i dobili te pare prije. Dakle nisu, to je uradio ovaj Savjet ministara. Ovaj Savjet ministara je potpisao sporazum i evo za koju sedmicu će obezbijediti da taj novac dođe u epubliku Srpsku, istakao je Crnadak.

On je rekao da je za završetak ove priče zahvalio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu tokom jučerašnjeg sastanka u Nikoziji, kao i za potpisivanje sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Ruske Federacije u vezi sa rješavanjem klirinškog duga.

-Kad taj novac dođe u RS vidjeće se koliko su glupe sve izjave koje su u poslednje vrijeme govorile oko toga da srpski predstavnici u Sarajevu koče novac, ali evo, ako je njemu (Dodiku) ljepše da se kiti tuđim perjem, neka bude da je njegovo, nama je važno da smo mi uradili taj posao i da novac definitivno dolazi, zaključio je Crnadak.

Crnadak se osvrnuo i na nedavne istupe predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na RTRS-u, rekavši da bi čovjek koji obavlja takvu funkciju trebalo da isijava staloženošću i mirom, što sa Dodikom nije slučaj.

-Vidite čovjeka koji iz sebe isijava samo mržnju, agresiju, bijes i nekakvo divljanje. Spominje nesreću, a zapravo pokazaće da su za ovaj narod nesreća upravo njegova vlast. Spominje ponovo izdajnike, a ko su veći izdajnici od ljudi koji su opljačkali ovaj narod, zaključio je Crnadak.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *