Banjaluka: Prijem za članove podmlatka Crvenog krsta

Društvo

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Natalija Trivić, upriličila je danas prijem za ekipe podmlatka Crvenog krsta iz OŠ „Ivo Andrić“ i omladine Crvenog krsta banjalučkog Medicinskog fakulteta, koje su osvojile prva mjesta na Republičkom takmičenju iz prve pomoći na Palama.

Istaknut je značaj obuke iz prve pomoći, jer kasnije ovi mladi ljudi postaju instruktori prve pomoći i svoja znanja prenose na mlađi uzrast.

Inače, u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske, 20. maja na Palama, organizovano je Republičko takmičenje podmlatka Crvenog krsta u pružanju prve pomoći. U konkurenciji 17 ekipa, banjalučki timovi su osvojili prva mjesta, te ih u narednom periodu očekuje nastup na državnom takmičenju. Ekipe su svoje znanje pokazale na tri radna poligona, odnosno oblasti – nesreća na javnom skupu, eksplozija plinske boce i urušavanje krova.

Zajedno sa podmlatkom Crvenog krsta, današnjem prijemu je prisustvovala i Željkica Ilić, generalni sekretar Crvenog krsta Banja Luka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *