Agencija SRNA Bosiću mora da plati 5.000 KM zbog klevete

Društvo

Zbog plasiranja lažne vijesti da je fondacija Soroš plaćala opozicione lidere u Republici Srpskoj, Novinska agencija Republike Srpske (SRNA) obavezna je na osnovu sudske presude da bivšem predsjedniku SDS-a Mladenu Bosiću na ime naknade nematerijalne štete isplati pet hiljada KM. SRNA je, takođe, obavezna da presudu objavi u svom servisu u roku od 30 dana.

Ovu odluku donio je Osnovni sud Brčko distrikta, kojom je utvrđeno da je SRNA u vijesti objavljenoj u vlastitom servisu 13. maja prošle godine, prenijela neistinito izražavanje klevetničkog sadržaja koje se odnosi na pitanja od političkog i javnog interesa, čime je nanijela nematerijalnu štetu Mladenu Bosiću.

“Obavezuje se tužena Novinska agencija Republike Srpske SRNA da tužitelju Mladenu Bosiću na ime naknade nematerijalne štete isplati iznos u visini od pet hiljada KM zajedno sa zakonskom zateznom kamatom počev od 11. aprila ove godine kao dana presuđivanja pa do konačne isplate, a sve u roku od 30 dana po pravosnažnosti presude”, navodi se u presudi Osnovnog suda Brčko distrikta.

Dalje se navodi da se tužena Novinska agencija Republike Srpske SRNA obavezuje da uvod i izreku presude nakon njene pravosnažnosti objavi na svom web portalu (servisu) u roku od 30 dana.

Mladen Bosić je 12. avgusta prošle godine podnio tužbu protiv Novinske agencije Republike Srpske SRNA koja je u servisu 13. maja prošle godine, pred održavanje opozicionih protesta u Banjaluci, plasirala lažnu vijest da Soroš sa skoro pola miliona dolara finansira opozicione lidere preko fondacije “Otvoreno društvo”.

rtvbn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *