PDP: Premijerka ima komplekse od svakog ko nije SNSD

Politika

Iz Partije demokratskog progresa ističu da osim uvreda koje svakodnevno preko javnog servisa i nacionalne agencije plasira premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, nikako da dobije jasan odgovor – zašto SNSD za 10 godina vlasti na nivou BiH nije uradio ništa da bude isplaćen klirinški dug.

PDP u saopštenju navodi da premijerkine uvrede pokazuju da ona ima kompleks od svakoga ko nije u njenoj stranci, a napravi potez u interesu Republike Srpske, i da je u posljednje vrijeme na udaru njenih kompleksa i nekontrolisanih uvreda ministar Igor Crnadak.

– Logično je da, osim uvreda, ni ona ni njene stranačke kolege nemaju smislen odgovor na pitanje šta su radili u zajedničkim institucijama 10 godina jer su se sve to vrijeme bavili samo prenosom nadležnosti i zapošljavanjem rodbine i prijatelja, stoji u saopštenju PDP.

PDP ponovo pita premijerku šta je SNSD radio 10 godina u zajedničkim institucijama i zašto nisu završavali poslove koji su u interesu građana.

– Pretpostavljamo da će i ovaj put, jer nije u stanju sama da odgovori, odgovor javnosti u njeno ime poslati tzv. stručnjaci preko agencije Srna, navode iz PDP-a.

Premijerka Cvijanović izjavila je, što se tiče klirinškog duga, “sve davno dogovoreno, i to u vrijeme kada Crnadak nije ni znao šta je to”.

– Kada se došlo do završne faze, partije Saveza za promjene su nastojale da na svaki način odugovlače taj proces, inače bi sve bilo realizovano još prije godinu dana, rekla je Cvijanović, reagujići na Crnatkovu izjavu da je MIP BiH u slučaju klirinškog duga bivšeg SSSR-a prema BiH ispunio svoje obaveze u najkraćim mogućim rokovima.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *