FTV zbog klevete Staniću mora da plati 2.600 KM

Društvo

Osnovni sud u Bijeljini krajem juna donio je presudu na osnovu koje Federalna televizija (TV FBiH) i Mujo Hadžiomerović treba da nadoknade štetu Milenku Staniću iz Bijeljine u iznosu od pet hiljada KM.

U presudi, koju je na uvid imao portal BN, navodi se da su Federalna televizija i Mujo Hadžiomerović obavezni da Staniću na ime nadoknade troškova isplate i 2,6 hiljada KM u roku od 30 dana od dana donošenja odluke.

Na presudu Osnovnog suda iz Bijeljine Federalna televizija i Mujo Hadžiomerović imaju pravo žalbe višem sudu u tom gradu.

Stanić je tužbu protiv Federalne televizije i Muja Hadžiomerovića podnio 16. marta prošle godine nakon što je oklevetan u emisiji Mreža u programu Federalne televizije, optužujući ga da je počinio ratne zločine na području Vlasenice.

Sud je u presudi naveo da je pravična naknada u iznosu od pet hiljada za satisfakciju za štetu koju su nanijeli Staniću iznoseći klevete na njegov račun.

Milenko Stanić se našao na udaru medija nakon što ga je Savez za promjene, odnosno SDS, čiji je član, kandidovao za viceguvernera Centralne banke BiH.

Nakon medijskog linča, koji je uslijedio, Stanić je odustao od kandidature za viceguvernera Centralne banke BiH, a protiv medija koji su ga oklevetali je podnio tužbu.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *