Pobjeda nad krivosuđem: Odložena deložacija na Starčevici!

Društvo

Deložacija porodice Popović u banjalučkom naselju Starčevica, koju je Osnovni sud po drugi put zakazao jutros u 10.00 časova, ponovo je odložena.

Iako nema zvaničnog objašnjenja, pretpostavlja se da je odlaganju deložacije Sanje i Vukosave Popović iz stana u njihovom vlasništvu, u kojem žive duže od 40 godina, doprinijela snažna podrška koju su im pružili građani Banjaluke.

Deložaciji su se usprotivile brojne javne ličnosti i predstavnici nevladinih organizacija, kao i prilikom prvog pokušaja deložacije 3. jula ove godine.

Sanja Popović i njena majka Vukosava tvrde da su žrtve “lokalnih moćnika i korumpiranog sudstva”. Njihov stan od 93 kvadrata, vrijedan oko 150.000 KM, prodat je na licitaciji banjalučkog Osnovnog suda za manje od 30.000 maraka.

Svemu je prethodila presuda Okružnog suda Banjaluka po kojoj su Popovići morali da plate 9.000 KM za ulaganja Janku triviću, koji je u njihovom stanu živio nekoliko godina poslije rata. Pošto troškovi nisu plaćeni, narasle su kamate pa je iznos gotovo udvostručen.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *