Edukativna kampanja za bezbjednost saobraćaja

Društvo

S ciljem kreiranja sigurnijeg okruženja u saobraćaju i brige o ljudskim životima, u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, i ove godine pokrećemo edukativnu kampanju o rizicima korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje, pod nazivom „Budi pametniji od telefona! Ne koristi telefon dok voziš“.

Brojne studije i istraživanja ukazuju na to da upravo upotreba mobilnog telefona može biti jedan od glavnih faktora rizične vožnje, te da može bitno uticati na povećanje mogućnosti nastanka saobraćajnih nesreća sa ozbiljnim posljedicama. Sa druge strane, upravo mobilni telefon je jedan od najčešće korišćenih uređaja u vožnji.

S ciljem podizanja svijesti o sigurnijoj vožnji, a u skladu sa jasnom opredjeljenošću kompanije m:tel da posluje društveno odgovorno, kreirana je kampanja u kojoj apelujemo na vozače da tokom vožnje odlože svoje mobilne telefone, jer nijedan poziv niti poruka nisu važniji od života.

Kampanja traje do 1. septembra 2017. godine, ali nužnost savjesne vožnje nema rok trajanja. Više informacija dostupno je na www.mtel.ba.

Vozite pametno!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *