Šnjegota o smjeni: Sve se samo kaže!

Društvo

Glavni revizor RS Duško Šnjegota danas nije želio komentarisati zahtjev za njegovom smjenom koji je uputio lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka sa koalicionim partnerima u Banjaluci.

– Sutra ćemo održati sjednicu kolegijuma i nakon toga iznijeti stav o svemu. U ovom trenutku je preuranjeno da govorim o tome, kazao je Šnjegota.

Na pitanje da li je ovo pritisak na Glavnu službu za reviziju RS, a sa kojim će se ukoliko on bude smijenjen, vjerovatno suočiti i njegov nasljednik, Šnjegota je samo kratko dodao: „Sve se samo kaže“.

Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj (SNSD-DNS-SP) zatražila je danas na sastanku u Banjaluci smjenu glavnog revizora RS.

– Imajući u vidu zloupotrebe glavnog revizora, biće pokrenut postupak njegove smjene i smjene njegovog tima. Netačni podaci se pokušavaju pokazati kao dominantni. Pozivam ga da podnese ostavku, inače ćemo ga smijeniti, kazao je danas lider SNSD-a Milorad Dodik.

Izvještaje revizora je ocijenio kao tendenciozne, da „dovode javnost u zabludu“, a iznio je podatak da je RS ekonomski stabilna, te da je „na nivou fondova do avgusta zabilježeno povećanje prihoda od 100 miliona KM“.

Mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *