Čajniče: Traži se politikolog za rad u vrtiću!

Društvo

Ovih dana pravi hit na društvenim mrežama je konkurs za radno mjesto u dječijem vrtiću “Bajka” iz Čajniča, kojim se traži politikolog-pripravnik.

Osim opštih uslova propisanih zakonom, navedeni su i posebni uslovi koje mora da ispuni kandidat koji želi da se zaposli u ovu Javnu predškolsku ustanovu kao politikolog-pripravnik, ali se nigdje ne navodi šta mu je u opisu poslova.

– Intervju za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se 12.09.2017. godine u prostorijama vrtića u 11,00 časova. Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave smatraće se da su odustali od prijave na konkurs, navedeno je u konkursu.

Budući da je riječ o javnoj ustanovi koja je u nadležnosti opštine, može se pretpostaviti da se ovim konkursom obezbjeđuje sticanje neophodnog radnog iskustva, odnosno “odrađivanje pripravničkog” za stranački kadar, ili narodski rečeno – posao za nečijeg sina/kćerku.

Opština Čajniče podržava rad JU Dječiji vrtić “Bajka” što se vidi i iz činjenice da je planirani budžet za 2017. godinu za ovu ustanovu povećan za 6 odsto.

– Nastavićemo svoje aktivnosti da usmjeravamo ka poboljšanju uslova za djecu, kao što smo i do sada, a to se vidi kroz razne projekte, putem adaptacije prostora, nabavke osnovnih potrepština i drugo, rekao je načelnik Čajniča Goran Karadžić prilikom posjete vrtiću krajem prošle godine.

Goran Karadžić (SDS) izabran je po drugi put za načelnika na posljednjim lokalnim izborima 2016. godine.Podržalo ga je sedam stranaka koje danas čine većinu u lokalnom parlamentu koji broji 15 odbornika.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *