PDP Banjaluka traži da Toplana odmah počne sa grijanjem grada

Društvo

Gradski odbor PDP Banjaluka pozvao je gradonačelnika Banjaluke i Administrativnu službu da donesu odluku o ranijem početku grijanja ove sezone, zbog niskih temperatura i veoma hladnih noći.

– S obzirom da se večeras očekuje najniža temperatura od samo 3 stepena Celzijusa, smatramo da banjalučka Toplana treba da dobije nalog da odmah počne sa grijanjem, jer će situacija narednih dana biti još teža, posebno za porodice sa malom djecom, ističu u saopštenju Partije demokratskog progresa .

Gradski odbor PDP Banjaluka smatra da nema potrebe da se građani Banjaluke smrzavaju, čekajući 15. oktobar, te da je potrebno što prije započeti sezonu grijanja, posebno uzimajući u obzir stanje u školama i vrtićima.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nedavno je najavio da će toplana na biomasu (“EKO toplane”), koja je u izgradnji, ući u testnu fazu tek krajem oktobra ili početkom novembra, a da će u potpunosti biti spremna za rad do kraja godine.

Radojičić je takođe potvrdio da AD “Toplana” Banjaluka još nije nabavila zalihe mazuta za novu sezonu grijanja koja zvanično počinje 15. oktobra, zbog nedostatka novca.

Skupština Grada Banjaluka na posljednjoj sjednici odobrila je 1,5 miliona KM pozajmice za “EKO toplane”, za nabavku drvne sječke, dok strateški partner, banjalučki IEE koji je većinski vlasnik nove toplane, nije uložio ni marku.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *