Održan humanitarni bazar za napuštene životinje

Društvo

Grupa volontera koja je na društvenim mrežama poznata kao “Nahranimo zajedno naše ulične pujde BiH” i “Ketti – Svijet ljubimaca” organizovala je drugi humanitarni bazar pod nazivom “Za koru hljeba radim sve”.

Bazar je održan u “Mikser House”, koji je jedan od organizatora i daje veliku podršku ovom događaju.

Prema istraživanjima Dogs Trusta na ulicama Sarajeva se u ovom trenutku nalazi pet hiljada napuštenih pasa, o kojima, pored ostalih organizacija brinu i volonteri – zaštitnici životinja, koji svakodnevno obezbjeđuju hranu i veterinarske troškove iz ličnih sredstava. Oni, zajedno sa građanima iz cijele BiH, koji pomažu materijalno i prilikom udomljavanja, rade za dobrobit životinja.

Tako su i ovaj put, uz pomoć dobrih ljudi i druženje kroz razne sadržaje (fotografisanje, nagradne igre, izložbe, takmičenja, besplatne savjete veterinara…), prikupljali sredstva za one koji to ne mogu sami uraditi.

Iz organizacije Ketti-Svijet ljubimaca kao jednog od organizatora bazara “Za koru hljeba radim sve” prezadovoljni su današnjim odzivom građana i ljubitelja pasa.

S obzirom na to da blisko sarađujemo sa Udruženjem NZNUP svakodnevno skupljajući hranu u našim pet shopovima, nije bilo teško doći na ideju da napravimo ovaj humanitarni bazar kako bi se družili i upoznali ljubitelji pasa i što je mnogo važnije skupila sredstva za hranu i liječenje napuštenih i uličnih pasa, rekla je Nejra Aljović iz Udruženja Ketti-Svijet ljubimaca.

Najposjećeniji štand na današnjem bazaru bio je štand sa organiziranom tombolom. Vlasnici su kupovinom tombole od pet maraka mogli osvojiti nagrade za svoje ljubimce, a prikupljeni novac bit će proslijeđen Udruženju NZNUP, koje će ga iskoristiti za kupovinu hrane i liječenje pasa i mačaka.

– Bazar je posjetilo više od dvije hiljade ljudi, od kojih su mnogi došli sa svojim ljubimcima. U današnjem druženju smo svi uživali i nastavit ćemo sa ovakvim i sličnim akcijama skupljanja pomoći za napuštene životinje, kazala je Aljović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *