Banjaluka: Dvije nove teretane na otvorenom

Društvo

Banjalučani će do kraja ove godine dobiti dvije nove teretane na otvorenom. Prema planu nadležnog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, nove teretane na otvorenom će biti izgrađene u naseljima Starčevica i Lazarevo.

Trenutno se radi na izradi idejnog rješenja za teretane, a nakon dobijanja lokacijskih uslova, biće raspisan tender za nabavku i montažu sprava za vježbanje.

– Na Starčevici, sprave će biti postavljene u Bulevaru Desanke Maksimović, dok će u Lazarevu teretana na otvorenom biti izgrađena u blizini OŠ „Ivan Goran Kovačić“. Ukupna vrijednost ovog projekta je 30.000 KM, a teretane će biti izgrađene po ugledu na onu u Parku Mladen Stojanović, za koju sportisti i rekreativci imaju samo riječi hvale – kažu u nadležnom Odjeljenju.

S obzirom na to da je u toku priprema prijedloga budžeta Grada za 2018. godinu, Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport će, u okviru svojih nadležnosti, predložiti izgradnju teretana na otvorenom i u 2018. godini, i to na lokacijama gdje postoji nedostatak sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *