Banjaluka: Manje gužve nakon izgradnje desnog skretanja

Društvo

Počela je izgradnja desnog skretanja na raskrsnici Bulevara vojvode Petra Bojovića (istočni tranzit) i Bulevara Živojina Mišića, i to iz pravca Rebrovačkog mosta prema Olimpijskom bazenu, potvrđeno je danas u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

– Odvajanje desnog skretanja od pravolinijskog saobraćaja se pokazalo kao dobro rješenje na nekoliko lokacija. Mi smo planirali da analiziramo situaciju na više raskrsnica u gradu, i gdje je moguće, tamo će biti izgrađena desna skretanja kako bi se ubrzao saobraćaj i smanjile gužve – istakao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On naglašava da je na ovoj raskrsnici već izgrađeno desno skretanje iz suprtonog pravca , odnosno od Incela prema istočnom tranzitu a sada se radi u drugom smjeru.

-U pitanju je veoma frekventna raskrsnica. U blizini je počela gradnja većeg broja stambeno poslovnih objekata a tu se nalazi i nekoliko privrednih subjekata kao i nova i stara Toplana, Incel, Elektrokrajina, zatim tu je i Olimpijski bazen. Nadam se da će ovim da dodatno biti ubrzan saobraćaj na raskrsnici, a gužve manje- rekao je Sandić.

banjaluka.rs.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *