Prosinečki kandidat za selektora Srbije

Sport

Hrvatski trener Robert Prosinečki, navodno, sada je izbio u prvi plan kao najozbiljniji kandidat za klupu nacionalnog tima Srbije, pišu hrvatski mediji!

Zvuči gotovo neverovatno, u najmanju ruku iznenađujuće, ali evo šta piše hrvatski portal dnevno.hr.

Navodno je Robert Prosinečki, bivši igrač zagrebačkog Dinama, hrvatske reprezentacije, nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde, jedan od najozbiljnijih kandidata da preuzme selektorsko mesto Srbije!

Naravno, prvo treba da dobijemo zvaničnu potvrdu da Slavoljub Muslin nije više selektor “orlova”.

“HNS-u (Hrvatskom nogometnom savezu) NIJE DOBAR, ALI SRBIMA JEST! Evo plana za dovođenje Prosinečkog na klupu ‘Orlova’”, naslov je kojim je portal dnevno.hr objavio vest o Prosinečkom.

Evo šta se navodi u tekstu:

“Saznajemo da je prvi izbor predsednika srpskog Saveza Slaviše Kokeze upravo Robert Prosinečki. Tek potom se u mrvicama spominje Dragan Stojković Piksi, s kojim u srpskom savezu imaju problem jer je vezan bogatim ugovorom u Kini, Guangžu ga plaća nekih desetak puta više nego što bi mogao srpski savez…”.

Prema saznanjima ovog hrvatskog portala, doskorašnji selektor Azerbejždana, Robert Prosinečki je “vodio ozbiljne razgovore sa Slovenijom, ali mu je Srbija mu je veći izazov, pre svega zbog nastupa na Svetskom prvenstvu”.

“Uz to, Prosinečki je kao bivši trener Crvene zvezda dobro upućen u prilike i igrački kadar kojim Srbija raspolaže”, piše ovaj medij i dodaje informaciju za koju samo njegovi novinari znaju odakle im.

Evo šta navode:

“Što je najbitnije, u večnom sukobu Crvene zvezde i Partizana Prosinečki ima podršku i Partizana. Jasno je i zašto, Partizanu je stalo da za kormilo reprezentacije ne dođe Piksi. Crvena zvezda je inače u konstantnom sukobu sa srpskim fudbalskim savezom, već je antologijska nepodnošljivost predsjednika Saveza Slaviše Kokeze i direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića. Isto tako, saznajemo da Prosinečki ima ozbiljnu ponudu, i unosnu, od turskog Bursaspora, pregovori još traju. Ali, sveža ponuda Srbije i činjenica da je prvi izbor sa aklamativnom podrškom, te odlazak na Svetsko prvenstvo, izazov je koji se ne propušta…”.

Pa dalje pišu (teško objašnjivo):

“A šta sa dugovima koje, setimo se, Crvena zvezda ima prema Prosinečkom? Eh da, Crvena zvezda je počela da vraća dugove pod pritiskom UEFA. Prosinečki bi kao srpski selektor, svakako, postao prvi poverilac kluba, naglo bi skočio na listi onih koji će se naplatiti. Verovatno na prvo mesto. Robert Prosinečki koji je Crvenu zvezdu doteglio do naslova evropskog prvaka, a dugo kasnije bio i njen trener mogao bi se i treći put skrasiti u Beogradu”.

mondo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *