Posebna sjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta RS sutra u Banjaluci

Društvo

Posebna sjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske biće održana sutra u Banjaluci, a ne danas, kako je bilo najavljeno, jer je došlo do štamparske greške u najavi sjednice.

Iz Ekonomsko-socijalnog savjeta rečeno je da je prilikom štampanja poslatog faksa najave sjednice došlo do greške u datumu njenog održavanja.

“Obavještavamo korisnike da će posebna sjednica Savjeta biti održana sutra u Domu sindikata”, ističu iz Ekonomsko-socijalnog savjeta.

Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske trebalo bi da sutra na posebnoj sjednici razmatra problematiku refundacija i visina iznosa naknada plata za vrijeme privremene nesposobnosti za rad i redovnosti refundacija naknada plata za porodiljsko odsustvo, koje se isplaćuje na teret javnih fondova.

Predviđeno je i usvajanje protokola o saradnji sa Ekonomsko-socijalnim savjetom Grčke, čije je potpisivanje planirano 22. novembra u Atini.

Osim članova Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske – predstavnika Vlade Republike Srpske, Saveza sindikata Republike Srpske, Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, pozivi za sjednicu upućeni su ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganu Bogdaniću i direktorima Fonda zdravstvenog osiguranja i Fonda dječije zaštite Republike Srpske.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *