Sutra sjednica zajedničke komisije o vojnoj neutralnosti RS

Društvo

Zajednička komisija Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Srpske sutra će na sjednici u Banjaluci usaglašavati Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske zbog koje je Klub Bošnjaka pokrenuo proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Na sjednici Vijeća naroda Republike Srpske 16. novembra nije postignuta saglasnost o Rezoluciji o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske zbog koje je Klub Bošnjaka tražio pokretanje mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Predsjedavajući Vijeća naroda Nada Tešanović tada je rekla da se ovaj predmet dalje upućuje na zajedničku komisiju Vijeća naroda i Narodne skupštine Srpske, te da će, ukoliko ni tu ne bude dogovora, o svemu odlučivati Ustavni sud Srpske.

Sjednica Zajedničke komisije Narodne skupštine Srpske i Vijeća naroda Srpske biće održana u prostorijama Vijeća naroda, sa početkom u 10.00 časova, a izjave za medije su predviđene po završetku zasjedanja, najavljeno je iz Vijeća naroda.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *