Mrtva beba kod Paraćina, uhapšeni deda i baba

Hronika

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo ubistva u saizvršilaštvu uhapšeni su jedan muškarac (49) i njegova supruga (42) iz jednog sela kod Paraćina.

Osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana, javljaju “Novosti”.

Oni su roditelji 22-godišnje devojke, čiju je mrtvu novorođenu bebu paraćinska policija 20. novembra pronašla u vc šolji u njihovoj porodičnoj kući, prenosi portal.

Roditelji su uhapšeni skoro mesec dana nakon događaja jer je obdukcijom i veštačenjima utvrđeno da je dete rođeno živo.

“Novosti” pišu da se 20. novembra ćerka požalila roditeljima, koji nisu znali da je trudna, da je boli stomak, a zatim je otišla u kupatilo i porodila se na wc šolji.

Majka je presekla pupčanu vrpcu i nakon toga roditelji su je odveli u ćuprijsku bolnicu gde su lekari utvrdili da se porodila. Istog dana paraćinska policija je u njihovoj kući našla mrtvu bebu u wc šolji, pišu “Novosti”.

Mrtva beba u WC šolji u Staroj Pazovi
Naložena je obdukcija novorođenčeta i veštačenje, koje je nedvosmisleno pokazalo da je beba rođena živa, nakon čega je policija uhapsila roditelje porodilje, a dan kasnije oni su saslušani u Višem sudu u Jagodini i određen im je pritvor.

U Novom Sadu mrtva beba u kontejneru
Otac i majka su se na saslušanju branili ćutanjem, dok majka novorođenčeta još nije saslušana.

Istraga je u toku.

Za krivično delo za koje se osumnjičeni terete, ubistvo u saizvršilaštvu, predviđena je kazna zatvora od 5 do 15 godina.

Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *