Banjaluka: Povećana kazna Bjelici Bijelić, koja je golim rukama zadavila muža

Hronika

Vrhovni sud Republike Srpske povećao je kaznu Bjelici Bijelić (66) iz Banjaluke i pravosnažno je osudio na devet godina zatvora zbog ubistva svog supruga Dušana, koga je pretukla i golim rukama zadavila u njihovoj kući u naselju Veseli Brijeg.

Bijelićeva je u prvostepenom postupku pred Okružnim sudom u Banjaluci osuđena na šest godina zatvora, ali su se na tu presudu žalili i tužilaštvo i odbrana.

Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, kaže da je sud uvažio žalbu Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, dok je žalba odbrane odbijena kao neosnovana.

– Uvažena je žalba tužilaštva i kazna je povećana sa šest na devet godina zatvora, a presuda je sada pravosnažna – rekla je Despotovićeva.

Bjelica je oglašena krivom za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom. Zločin se dogodio četvrtog aprila prošle godine. U presudi se navodi da je optužena od 2012. godine više puta napadala na muža i uz psovke i pogrdne riječi nasrtala na njega, udarajući ga po glavi i tijelu. Dušan je zbog toga više puta tražio utočište kod komšija, a čak se zaključavao i u šupi.

Kobni dan ponovo je došlo do prepirke i Bjelica je više puta šakom u glavu udarila Dušana. Potom ga je sa obje ruke zgrabila za vrat i svom težinom stezala dok ga nije ugušila, a nanijela mu je više podliva kao i serijski prelom rebara.

Nakon ubistva ona je pozvala komšije i rekla da je njen muž umro nakon što je “više puta pao s kreveta” budući da su mu glava i pidžama bili krvavi. To je ponovila i tokom saslušanja u policiji navodeći da je Dušan nju ranije tukao.

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *