Prijeteći papovkom, razbojnik u jakni VRS opljačkao pumpu u Banjaluci

Hronika

Maskirani razbojnik opljačkao je sinoć benzisku pumpu “Ideal petrol” u banjalučkom naselju Obilićevo gdje je pod prijetnjom poluautomatskom puškom (PAP) od radnika oteo oko 2 000 maraka pazara.

Pljačka se dogodila oko 20 časova u ulici Cara Lazara. Kako saznaje SrpskaCafe u trenutku pljačke na pumpi se nalazilo dvoje radnika “Ideal petrola”, koji srećom nisu povrijeđeni.

– Razbojnik je pješke došao do pumpe i odmah po ulasku u radnike je uperio “papovku” i viknuo: “Ovo je pljačka, dajte pare!”. Bio je maskiran i preko glave je nosio nešto nalik najlonskoj čarapi, dok je na sebi imao vojnu maskirnu jaknu sa oznakama Vojske Republike Srpske – rekao je izvor upućen u istragu.

On pojašnjava da je za vrijeme pljačke u prostorije pumpe krenula da ulazi jedna djevojka, pa je razbojnik i njoj prijetio puškom, s kojom se zbog dužine, jedva kretao po pumpi.

– Djevojka se prestravila i odmah je pobjegla, a radnici su u strahu za svoj život razbojniku predali novac iz kase i on je pobjegao. Pješke je zamakao iza pumpe u ulicu Braće Potkonjaka – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Zasada nije poznato da li je razbojnika u toj ulici čekao automobil ili vozač, ali se pretpostavlja da je pljačkaš bio motorizovan jer bi, s papovkom u rukama, teško ostao neprimjećen u veoma prometnom dijelu naselja. Cijeli tok pljačke snimile su nadzorne kamere pumpe, a policija je izuzela snimak pomoću koga će pokušati da utvrde identitet napadača. Razbojnik je visok oko 175 centimetara i krupnije je građe, a u policiji ne isključuju mogućnost da je riječ o starijem muškarcu, vjerovatno učesniku rata.

Zbog pljačke niko zasada nije uhapšen, a portparol PU Banjaluka Marija Markanović kaže da je izvršen uviđaj i da se preduzimaju sve operativne i istražne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog razbojništva.

– Tačna materijalna šteta biće naknadno utvrđena – rekla je Markanovićeva.

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *