Žestoka tuča između policije i grupe mladića u centru Gradiške

Hronika

Noćas oko jedan čas iza ponoći u ugostiteljskjom objektu “Da me nije” u Gradišci došlo je do sukoba između grupe mladića i pripadnika policije koji su došli na intervenciju po prijavi za narušavanje javnog reda i mira. U sukobu su pvrijeđena dva policajca i desetak gostiju lokala.

Očevici tvrde da su dva policajca došla da intervenišu zbog buke, da su napadnuti,a da je potom stiglo pojačanje i da je policija bila brutalna i da je bilo potezanja oružja. Grupa mladića je noćas završila u hitnoj sa ozbiljnim povredama, a neki su se i danas javljali za ljekarsku pomoć.

U saopštenju Policijske uprave Gradiška navodi se da preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti o narušavanju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u ulici Dragoje Lukića u Gradišci.

– Više lica fizički je napalo policijske službenike, te im nanijelo tjelesne povrede, a oštećeno je i službeno vozilo. Dva policisjka službenika zadobila su tjelesne povrede, te im je pomoć ukazana u Službi hitne pomoći u Gradišci. Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, zbog sumnje da su počinili krivično djelo ,,Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ lišila su slobode za sada sedam lica i to: D.S. (1994), B.N. (1987), D.G. (1995), O.G. (1996), R.V. (1998), M.R. (1999) i Lj.K. (1985) svi iz Gradiške, kao i lica D.K. (1999) i Ž.S. (1987) oba iz Gradiške zbog počinjenog prekršaja po članu 24. Zakona o javnom redu i miru (Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija), navodi se u saopštenju PU Gradiška.

Dodaje se da su dva lica i to I.B. (1999) i B.Đ. (1999), oba iz Gradiške, uručivanjem prekršajnih naloga sankcionisana zbog počinjenog prekršaja po članu 7. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje).

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda u Gradišci, a preuzimaju se mjere i radnje sa ciljem identifikovanja i drugih lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa pomenutim.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *