Više osoba privedeno zbog napada na Kovačevića

Hronika

Nekoliko lica nalazi se na saslušanju u policiji u Banjaluci, kako bi s utvrdilo da li imaju veze sa sinoćnjim napadom na novinara Vladimira Kovačevića. Tužilaštvo napad kvalifikuje kao pokušaj ubistva.

Banjalučka policija saslušava devet lica kako bi se utvrdilo da li se neko od njih može dovesti u vezu sa sinoćnjim brutalnim premlaćivanjem Vladimira Kovačevića, novinara TV BN, saznaju “Nezavisne”.

“Lica koja su trenutno na krim-obradi su uglavnom iz kriminalnog miljea. To nije sve, radiće se i narednih sati i dana. Niz mjera je u pitanju”, pojašnjava sagovornik banjalučkog dnevnog lista.

Tužilaštvo: Pokušaj ubistva

Na osnovu dosadašnjih preduzetih mjera i radnji od strane policijskih službenika i dežurnog tužioca, napad na novinara Vladimira Kovačevića biće okvalifikovan kao krivično djelo pokušaj ubistva, rečeno je u Okružnom Tužilaštvo za BHRT.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopštilo je danas da je u toku istraga u vezi sa fizičkim napadom na novinara Vladimira Kovačevića, te da su licu mjesta izuzeti tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Dragana Lipovčić naložila je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na otkrivanju i pronalasku počinilaca i utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *