Saslušano 20 osoba u okviru istrage o napadu na Kovačevića

Hronika

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka intenzivno rade na rasvjetljavanju napada na novinara RTV BN. Saslušano više od dvadeset osoba, saopšteno je iz Policijske uprave.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, nakon zaprimljene prijave od 26.08.2018. godine, da su dva nepoznata maskirana lica nanijela povrede tridesetšestogodišnjem novinaru RTV BN, konstantno u saradnji i pod nazdorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela, stoji u saopštenju iz policije.

“U dosadašnjoj istrazi saslušano je više od dvadeset lica, preduzimaju se mjere na utvrđivanju alibija i provjeravaju se informacije do kojih se dolazi u operativnom radu, a pronađeni su i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navode u Policijskoj upravi.

Dodaje se da policijski službenici nastavljaju sa intenzivnim preduzimanjem operativnih i istražnih radnji sve dok se krivično djelo ne rasvjetli i ne identifikuju izvršioci.

Napad na novinara Vladimira Kovačevića biće okvalifikovan kao krivično djelo pokušaj ubistva, rečeno je juče u Okružnom Tužilaštvu, a na osnovu dosadašnjih preduzetih mjera i radnji od strane policijskih službenika i dežurnog tužioca.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *