Trojica policajaca i migrant povrijeđeni u Velikoj Kladuši

Hronika

U Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši sinoć je izbio požar prilikom čega su teško povrijeđeni jedan migrant i tri policajca.

Sinoć oko 20 sati dvojica migranata su lišena slobode u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela krađe, potvrđeno je za Klix u MUP-u USK.

S obzirom na to da su bili u alkoholiziranom stanju i odbijali svaki vid saradnje sa policijskim službenicima, migranti su smješteni u dvije pritvorske jedinice u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši.

– Oko 21 sat policijski službenici su primijetili da je došlo do požara u jednoj od pritvorskih jedinica u kojoj se nalazi migrant. Prilikom lokaliziranja požara tri naša službenika su zadobila lakše tjelesne povrede, dok je migrant koje se nalazio u pritvorskoj jedinici zadobio teške tjelesne povrede – kazala je Snežana Galić, portparolka MUP-a USK.

Kako se saznaje, migrant je zadobio teške opekotine i nalazi se na liječenje u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, dok su trojica policajaca povrijeđena usljed udisanja dima.

Požar u Policijskoj stanici su ugasili pripadnici Vatrogasne jedinice Velika Kladuša oko 21.30 sati, a trenutno su u toku uviđajne radnje, nakon kojih će biti poznato više informacija o njegovim uzrocima.

klix.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *