Damir Hadžić na saslušanju u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo

Hronika

Prema navodima Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, Damir Hadžić se tereti za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti, odnosno, da je nezakonito omogućio isplatu milion KM osumnjičenom Radeljašu.

Bivši načelnik sarajevske Opštine Novi Grad, a kasnije državni ministar komunikacija i prometa Damir Hadžić dovezen je jutros u prostorije Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Damir Hadžić je uhapšen jučer, u nastavku istrage protiv Eseda Radeljaša i osumnjičenih bivših službenika Opštine Novi Grad Jasmine Horo, Nedžada Kapetanovića i Jusufa Čauševića.

Zajedno sa Damirom Hadžićem, priveden je i vještak građevinske struke Kasim Zulum, koji je također na saslušanju u Tužilaštvu.

Prema navodima Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, on se tereti za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti, odnosno, da je nezakonito omogućio isplatu milion KM osumnjičenom Radeljašu.

Nakon saslušanja u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo biće poznato hoće li postupajući tužilac tražiti da se Damiru Hadžiću odredi mjera pritvora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *