Muškarac uhapšen zbog prijetnje banjalučkoj novinarki

Hronika

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su M.P. (36) osumnjičenog za prijetnje Milkici Milojević, novinarki “EuroBlica” iz Banjaluke.

 

“M.P. je osumnjičen da je izvršio krivično djelo ‘Ugrožavanje sigurnosti’ na štetu novinarke jednog dnevnog lista u Banjaluci”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

 

Nezvanično se saznaje da je riječ o Mileti Pavloviću.

 

Iz PU Banjaluka napominju da je nakon zaprimljene prijave, na osnovu operativnih i istražnih mjera i radnji identifikovan osumnjičeni, a po komletiranju i dokumentovanju predmeta protiv njega će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

 

Prijetnje su se odnosile na tekst objavljen u “EuroBlicu” o sudskom postupku koji se vodi protiv Bojana Budiše, radnika Fonda PIO optuženog za omogućavanje uživanja droga.

 

Nekoliko časova nakon uznemirujućeg poziva u redakciju “EuroBlica” došao je izvjesni Mileta P, a koji se u optužnici banjalučkog tužilaštva navodi kao osoba kojoj je optuženi Budiša omogućio uživanje marihuane. Na pitanje novinara ko je pozvao redakciju i prijetio novinarki, pomenuti Mileta P. je odgovorio: “Moj brat”.

 

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, za ugrožavanje sigurnosti može se izreći maksimalna kazna do dvije godine zatvora.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *