U saobraćajnoj nesreći poginuo Šaban Šaulić

Hronika

Šaban Šaulić preminuo je nakon teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj. Pijani vozač bez dozvole udario je u automobil u kojem je bio pjevač.

 

Pjevač kojeg mnogi smatraju kraljem narodne muzike, Šaban Šaulić, doživio je tešku saobraćajnu nesreću u Njemačkoj, i uprkos borbi ljekara za njegov život, preminuo je.

 

Šaulić (67) je u subotu uveče imao nastup u klubu u Bilefeldu, na sjeveroistoku Njemačke, zajedno sa pjevačicom Teom Tairović.

 

Nesreća se dogodila u nedjelju ujutru, kada je Šaulić pošao na aerodrom. Automobilom je upravljao njegov vozač, a u kolima se nalazio još i Šaulićev kum, koji je povrijeđen.

 

 

Njemački portal “NW” prenio je da se oko šest sati ujutru dogodio udes na autoputu A2 u smijeru ka Dortmundu, u kojem je jedna osoba poginula, a još tri su povrijeđene.

 

 

U nesreći su učestvovala dva vozila, a na fotografijama na njemačkim portalima vidi se da je jednom uništen prednji, a drugom zadnji dio. Povrijeđene su vatrogasci morali da vade iz vozila, zbog čega je obustavljen saobraćaj na nekoliko sati.

 

Isti portal piše da je nesreću izazvao pijani vozač bez dozvole, koji je svojom “mazdom” otpozadi udario u “seat ibicu” u kojoj su se nalazila trojica muškaraca.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *