U Bihaću ubijen visoki oficir OS BiH Sead Duraković

Hronika

U pucnjavi koja se sinoć oko 21.20 sati dogodila u Bihaću, smrtno je stradao visoki oficir Oružanih snaga BiH Sead Duraković, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Pucnjava je zabilježna pored pored porodične kuće Durakovića, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Iako još uvijek nema zvaničnih informacija o mogućim motivima, Avaz nezvanično saznaje da je Haris Balić (36) ubio Durakovića zbog finansijskih nesuglasica.

Ubistvo se dogodilo u ulici Skenderbega u bihaćkom naselju Luke, a policija je za kratko vrijeme identifikovala Balića i uhapsila ga u blizini Kantonalne bolnice prilikom bijega sa mjesta ubistva.

Kako saznajemo, Balić je navodno prvi rođak ubijenog Durakovića odnosno sin od njegovog daidže.

Uhapšeni Haris Balić je navodno prvi rođak ubijenog Durakovića, koji je nakon ubistva bio u šoku. On prema prvim informacijama nije bio problematičan mladić, a navodno je Durakoviću posudio određenu sumu novca.

Obdukcija tijela ubijenog Seada Durakovića biće obavljena danas u 17 sati po nalogu tužioca.

Inače, Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protuzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora, dok je Sead Fazlić osuđen kao pomagač na šest mjeseci zatvora.

Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani oficir u Oružanim snagama BiH (OS BiH) od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će se zaposliti kao oficiri i vojnici u OS BiH, sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Kako se navodi u presudi, Duraković je zahtijevao iznose od 500 do 2.500 KM, a da niko od oštećenih nije primljen u OS BiH. Fazlić je proglašen krivim zbog toga što je u dva navrata nosio kovertu sa novcem od osobe kojoj je Duraković obećao zaposlenje za njegovog sina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *