Više lica uhapšeno zbog krađe automobila

Hronika

Pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor uhapsili su četiri lica iz ovog grada osumnjičena za krađe više skupocjenih automobila.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić rekao je na konferenciji za novinare da je u toku kriminalistička obrada nad uhapšenim licima, koja se dovode u vezu sa krađama skupocjenih vozila na teritoriji koju pokriva ovaj centar i u inostranstvu.

“Od sinoć je pod našim nadzorom jedno skupocjeno motorno vozilo `mercedes` velike vrijednosti koje se nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici i u toku su Interpolovoe procedure za provjeru podataka u vezi sa otuđenjem tog vozila”, naveo je Ivanić.

On je podsjetio da u novembru nije bilo zabilježenih krađa automobila na području CJB Prijedor, a da je pronađen i oduzet jedan “audi A8″ sa Interpolove potjernice.

“Trenutno je deponovan kod nas. Čeka se vlasnik da ga preuzme”, dodao je Ivanić.

U novembru je na području CJB Prijedor zabilježeno 75 krivičnih djela što je za 11 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine. Tužilaštvima je podnesen 71 izvještaj protiv 69 lica.

“Od ukupnog broja krivičnih djela, 40 odsto je po nepoznatom počiniocu. Povećan je procenat rasvijetljenosti krivičnih djela na 68 ili za 17 više nego u novembru prošle godine, a procenat ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela je 86″, rekao je Ivanić.

U oblasti javnog reda i mira evidentirano je 38 prekršaja ili za 30 odsto manje nego lani i nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

“Apelujemo na građane da pirotehničkih sredstva ne koriste u zatvorenim prostorijama, u prostorijama gdje se okuplja veći broj lica i na način kojim se izaziva uznemirenost građana. Za upotrebu pirotehničkih sredstava protivno zakonskim odredbama predviđene su novčane kazne u iznosu od 300 do 900 KM”, podsjetio je Ivanić.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirana su 2.774 prekršaja ili za 40 odsto više nego lani, te 57 saobraćajnih nezgoda ili za 17,4 odsto manje nego lani.

“U toku novembra nije bilo evidentiranih nezgoda sa smrtno stradalim licima. Na području CJB Prijedor za jedanaest mjeseci evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, dok je taj broj za isti period prošle godine iznosio 14″, dodao je Ivanić.

Iz saobraćaja je isključen 281 vozač, od čega 233 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 47 zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

“Cijenimo da smo i u novembru održali dobro stanje bezbjednosti, da smo postigli zadovoljavajuće rezultate rade i da i početak decembra karakterišu dobri i afirmativni rezultati rada CJB Prijedor”, zaključio je Ivanić.

Agencije

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *