Potresno svjedočenje na suđenju Škrbiću i Jovičiću

Hronika

Bogoljub Jovičić ispričao je u Okružnom sudu u Banjaluci da zbog otmice i premlaćivanja ima brojne posljedice, te da noćima ne spava i pije lijekove.

 

On je svjedočio na suđenju Slobodanu Škrbiću i Ognjenu Jovičiću, optuženim za razbojništvo i premlaćivanje nad njim.

 

Jovičić je sudnici detaljno ispričao kako ga je 11. februara ove godine oteo Škrbić, a zatim ga zajedno sa njegovim rođakom Ognjenom pretukao zbog duga od 150 maraka.

 

– Škrbić me automobilom “džeta” presreo u Trnu, te počeo da galami. Rekao mi je „Sada sam te uhvatio i nećeš bježati, ulazi u auto, vidjećeš svoje“. Na silu me ugurao na zadnje sjedište automobila. Zatim je krenuo, telefonom pozvao Ognjena Jovičića i rekao: “Uhvatio sam ovog malog, izađi da te pokupim” – rekao je Bogoljub Jovičić.

 

Dodao je da ga je Škrbić zatim odvezao do Glamočana, gdje je u auto ušao Ognjen, a nakon toga su se odvezli do Prijedorske petlje u Banjaluci.

 

– Škrbić me u autu ošamario, a kada smo došli na Prijedorsku petlju zaustavio je vozilo otvorio vrata i rekao da izađem. Udario me pesnicom i ja sam pao na sjedalo u automobil. Izvukao me napolje, te su me on i Ognjen nastavili da šutiraju nogama dok sam ležao. Bio sam uplašen, ošamućen i sada imam posljedice od toga – isrpričao je Bogoljub.

 

Dodao je da totrura tu nije prestala, već su ga napadači ponovo vratili u vozilo i rekli mu da ga voze u šumu u Mišin Han, gdje će ga vezati za drvo.

 

– Škrbić je u automobilu rekao da mu sada umjesto 150 dugujem 250 maraka, što nisam želio da platim. Ognjen, koji je sjedio pored mene, rekao je da izvadim sve iz džepova pa sam mu dao novčanik u kome je bilo 50 maraka, telefon “samsung” i još 20 maraka koje su bile mimo novčanika – prepričao je Jovičić, šta je doživio te kobne večeri.

 

Dodao je da su mu govorili da će sada vidjeti šta će biti, te da ga je bio strah šta će mu uraditi.

 

– Bojao sam se i pokušao sam izaći iz vozila kada su stali na pumpi u Dragočaju, ali mi nije dao Škrbić – kazao je Boljogub.

 

Međutim, na kraju im je uspio pobjeći iz automobila.

 

Ispričao je da je nekako tokom vožnje uspio da otvori vrata i iskoči iz automobila, te da se vrati do pomenute pumpe.

 

– Tu sam pozvao policiji i ispričao šta mi se desilo – rekao je Bogoljub Jovičić.

 

Optužnica

 

Optužnica protiv Slobodana Škrića i Ognjena Jovičića podignuta je i potvrđena u martu ove godine.

 

Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, gdje je precizirano da su njih dvojica osumnijčeni za razbojništvo i nanošenje tjelesnih povreda.

 

U optužnici se navodi da su oni ovim krivičnim djelom ostvarili protivpravnu imoivnsku korist od oko 250 maraka, ali i da su Bogoljubu Jovičiću prijetili da će ga ubiti tokom vožnje.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *