Pio sa drugovima pa jednog ubio, a drugog ranio

Hronika

Ernad Kadić (34) iz Sanskom Mosta koji je osumnjičen da je ubio Damira Dulića (29) danas oko podne predao policiji u Sanskom Mostu.

Ubistvo se dogodilo u nedelju oko četiri časa iza ponoći ispred diskoteke „Palazzo“ u Sanskom Mostu, kada je Ernard Kadić izbo Dulića i Ersida Skoku (30) takođe iz Sanskog Mosta.

Kako “EuroBlic” nezvanično saznaje Kadić je Dulića dva puta ubo nožem u vrat, a Skoku je posjekao po ruci i tada pobjegao. Međutim, juče oko 13 časova Kadić se predao u pratnji svog advokata Suada Šabića.

U MUP Unsko-Sanskog kantona su potvrdili da kada su policajci stigli ispred pomenute diskoteke da su zatekli povrijeđene dvije osobe.

– Dulić je kolima Hitne pomoći prevezen u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske kako bi mu se pružila lekarska pomoć. Međutim, mladić je zbog zadobijenih povreda preminuo oko 7.30 – pojasnili su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama Dulić, Skoko i Kadić se veoma dobro poznaju i u subotu su cijeli dan bili zajedno.

– Navodno su u njih trojica u subotu viđeni u više kafana zajedno. Prema prvim informacijama cijeli dan su pili alkohol, pa se pretpostavlja da je to kumovalo svađi, a potom i ubistvu – ističe izvor blizak istrazi.

Jedan od stanovnika Sanskog Mosta ispričao je da je Dulić živio u Nemačkoj i da je često dolazio u ovaj grad, odakle je rodom.

– Znam ga kao dobrog momka, koji nikada nije pravio neke probleme. Čuo sam da su u subotu njih trojica bili po kafanama u Sanskom Mostu i da su pili alkohol. Uveče su otišli u diskoteku „Palazzo“ gdje su nastavili piti – rekao je jedan od mještana.

Kaže da je čuo da su se unutra počeli žestoko svađati i i obezbjeđenje diskoteke iz je izbacilo kroz zadnji ulaz u kafić.

– Niko nije vidio šta se tu dešavalo. Navodno su se tu ispred počeli naguravati i u jednom trenutku je Kadić izvadio nož i dva puta ubo Dulića u vrat, a Skoku je posjekao po ljevoj ruci. Pretpostavljam da je uzrok sukoba između njih alkohol, da su bili trijezni ovo se sigurno ne bi desilo – kaže sagovornik EuroBlica.

Kada su izbacivači vidjeli šta se desilo odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Prema nezvaničnim informacijama njih trojica nisu poznati policiji kao osobe sklone kriminalu. Zanimljivo je da je tokom subote Dulić na svom Fejsbuk profilu postavljao pjesme.

U potragu za Kadićem juče je bio angožovan veliki broj policajaca, a obaviještene su i policijske stanice iz gradova u okruženju, kao i Granična policija BiH.

UKC Republika Srpska

U UKC RS rekli su, navodeći inicijale, da je juče oko 6.50 Službom hitne pomoći Sanski Most dovezen Damir Dulić. Pacijent je odmah primljen u Kliniku za anesteziju i intezivno lječenje.

– On je primljen u izuzetno teškom stanju, bez svijesti, sa dvije ubodne rane u vratu i u hemoragičnom šoku. Dežurna ekipa odmah je pristupila reanimaciji koja je trajala 40 minuta. I pored maksimalnog nastojanja ljekara, pacijent je nažalost preminuo u 7.30 – pojasnili su u UKC RS.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *