Mladen Bosić prvi put javno progovorio o SDS-u nakon ostavke!

Politika

-Ubijeđen sam da će do maja biti završen izborni proces, da će SDS dobiti novo rukovodstvo i da će snažno krenuti prema opštim izborima 2018. godine, rekao je Bosić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH i bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić podsjeća da je ostavku podnio da bi preuzeo odgovornost za loš izborni rezultat stranke i “dao stranci prostora da se u miru reorganizuje kako bi što jača i što spremnija ušla u sljedeći izborni ciklus”.

-Ja sam podnio ostavku prije svega zato što sam htio da otvorim prostor srpskoj demokratskoj stranci da sagleda (dotadašnju) politiku i donese neku novu politiku. Zadovoljan sam što je stranka izbjegla opasnost da se priključi populističkoj politici koju vodi Milorad Dodik i bude priljepak njegovih političkih konstrukcija za koje mislim da su izuzetno loše za budućnost RS, rekao je bivši predsjednik SDS, dodajući da SDS po tom pitanju ima jasan politički kurs.

Bosić kaže da je pred novim predsjednikom Vukotom Govedaricom veliki posao.

-Ubijeđen sam da će do maja biti završen izborni proces, da će SDS dobiti novo rukovodstvo i da će snažno krenuti prema opštim izborima 2018. godine, rekao je Bosić gostujući u subotu u Dnevniku 2 BN televizije.

Ističe da Srpska demokratska stranka nije doživjela takav poraz kakav su njeni politički protivnici pokušali da prikažu.

-Moram da kažem da je u 25 od 63 opštine SDS u vlasti, što kroz svoje načelnike, što kroz skupštinske većine i da SDS učestvuje u vlasti na nivou BiH. To nije bio katastrofalan poraz, ali je bio loš izborni rezultat, rekao je Bosić.

Što se tiče unutarstranačkih izbora u SDS, Bosić smatra da to “dobro rade”.

-Možda se to ne vidi dovoljno u javnosti zato što nije eksponirano, ali taj posao unutrašnjih izbora i konsolidacije stranke i ne treba da bude u javnosti. To je jedan težak posao koji sam ja više puta morao da prođem kao predsjednik stranke, podsjetio je Bosić.

Napominjući da je došao na čelo stranke u turbulentno vrijeme, gdje je proveo 10 godina, kazao je da je to za njega bila velika čast, ali i odgovornost što je bio “predsjednik SDS sa najdužim stažom”.

-Drago mi je da stranka nastavlja svoj život. To je ne samo istorijska stranka za RS i srpski narod, nego i stranka od koje zavisi budućnost i Republike Srpske i Srba s ove strane Drine. To je autohtona stranka koja ne prima naređenja ni od koga i ubijeđen sam da će pobijediti na sljedećim izborima 2018. godine, zaključio je Bosić.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *